nieuws

Twee winnaars Houtinnovatieprijs

bouwbreed Premium

utrecht – Het houten wegportaal en het Teha Quality Line kozijnsysteem hebben gisteren op de jaarlijkse Houtdag in Utrecht samen de Houtinnovatieprijs gewonnen. De Houtinnovatieprijs wordt uitgereikt aan projecten waarin op vernieuwende wijze met hout is omgesprongen. Dit jaar is daarbij vooral gekeken naar de bijdrage aan duurzaam bouwen en de verbetering van de concurrentiepositie van hout in de bouw.

Van de twintig inzendingen waren het houten wegportaal en het kozijnsysteem van Teha volgens de jury het meest innoverend. Zwarts en Jansma Architecten, DWW Rijkswaterstaat, Constructieadviesbureau Luning en De Groot Vroomshoop ontwikkelden en realiseerden de houten verkeersportalen voor signalering en bebording op de snelweg.

Het houten kozijnsysteem van Teha Elementen Groep is een systeem met diverse innovaties en verbeteringen, dat resulteert in een ecologisch verantwoord kozijn met weinig onderhoud.

De jury slaagde er niet in een van beide als de beste inzending te bestempelen, onder andere doordat een vergelijking tussen de twee moeilijk te maken viel. Vanaf volgend jaar is het daarom de bedoeling de Houtinnovatieprijs in verschillende categorieen onder te verdelen.

Reageer op dit artikel