nieuws

Tramraadsverslag Gemeenteraad: zo’n lek overkomt je

bouwbreed

den haag – “De bouwsector heeft een communicatieprobleem. Die boodschap is echt wel overgekomen”, verzekerde wethouder Meijer de Haagse gemeenteraad. Verder wilde Meijer liever niks zeggen over de rol van Tram Kom in het Haagse tramtunneldrama.

Had de wethouder zich nu wel of niet bewuster moeten zijn van de risico’s die de innovatieve groutboogmethode met zich meebracht? Afgezien van enkele felle aanvallen van de Stadspartij, GroenLinks en de SP leek de overgrote meerderheid van de raad erin te berusten dat het lek “een probleem is dat je overkomt”. “Meer kennis over mogelijke risico’s had niet tot een andere beslissing geleid”, zei PvdA-woordvoerder Hilhorst.

Zoals in de voorgaande commissievergaderingen al duidelijk was geworden: Meijer mag verder onderhandelen met Tram Kom over de meerkosten van de nieuwe afbouwmethode. Moties van wantrouwen van GroenLinks en de Stadspartij waren kansloos.

Er bestaat vooralsnog geen behoefte een extern onderzoek naar de gang van zaken, waarom GroenLinks had gevraagd. “Dat levert geen oplossing op van de problemen”, wimpelde Meijer het verzoek af. “Het is wijsheid achteraf. Discussies over risico’s zijn bij dit soort projecten normaal”, relativeerde hij de spraakmakende inhoud van documenten die recentelijk bij journalistieke naspeuringen boven water zijn gekomen.

Op aandringen van verschillende partijen zal de wethouder nader bekijken wat de kosten en baten zijn van een alternatieve oplossing, waarbij een van de twee parkeerlagen wordt geschrapt.

Reageer op dit artikel