nieuws

Succesvol bureau Dubouw stopt

bouwbreed Premium

zutphen – Het projectbureau Dubouw stopt per 31 december met zijn werkzaamheden. Het bureau heeft vier jaar in Gelderland en Overijssel gefunctioneerd en diende als ondersteuning voor gemeenten die zich op het pad van duurzaam bouwen begaven . Aanvankelijk was het bestaan van Dubouw voor drie jaar gepland, gezien het succes is daar nog een jaar bijgekomen.

Mede dankzij Dubouw is duurzaam bouwen bij gemeenten bekender geworden. Uit onderzoek blijkt dat 93 procent van 72 bereikte gemeenten uit Gelderland en Overijssel bekend zijn met het fenomeen. Dat is een stijging van 24 procent ten opzichte van 1998.

Slechts 49 procent van de ondervraagde gemeenten blijkt daadwerkelijk actie te ondernemen. Tweederde van deze groep heeft dubo in beleidsplannen opgenomen, eenderde heeft het in bouwplannen opgenomen.

Circa 55 procent van de gemeenten nam Dubouw in de arm voor ondersteuning. Slechts 14 procent ging naar het Nationaal Dubo Centrum. Opvallend is verder dat geen van de gemeenten die Dubouw hadden ingeschakeld, overstapt naar het Nationaal Dubo Centrum.

Reageer op dit artikel