nieuws

Studenten helpen met toekomstvisie

bouwbreed Premium

arnhem – Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gaan de gemeente Arnhem helpen bij het ontwikkelen van een toekomstvisie.

De school en de gemeente hebben daarover maandag een convenant gesloten. Ook op andere terreinen gaan de twee nauwer samenwerken.

Studenten van de HAN gaan meewerken aan de verdere ontwikkeling van de toekomstvisie ‘Arnhem 2015’, die de gemeente in samenspraak met inwoners van Arnhem heeft opgezet. De studenten gaan zich voor hun eindexamen verdiepen in vijftien projecten, varierend van bouwprojecten tot integraal jeugdbeheer. In mei volgend jaar moeten de eerste studenten hun plannen presenteren op een speciale ‘visiedag’.

Volgens de Arnhemse burgemeester P. Scholten moeten zijn gemeente en de HAN meer gebruik maken van elkaars sterke punten; onder andere kennis en ondernemersschap. Daarnaast wil Arnhem meer aandacht besteden aan de positie van studenten en zich meer presenteren als studentenstad. De Gelderse hoofdstad telt circa 16.000 studenten. (anp)

Reageer op dit artikel