nieuws

Strafzaak voorkennis Flexovit uitgesteld

bouwbreed Premium

amsterdam – De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren de strafzaak tegen twee directeuren van slijpschijvenfabrikant Flexovit voor onbepaalde tijd aangehouden. De twee, de 44-jarige F.W. uit Epe en de 47-jarige P.B. uit Lochum, worden ervan verdacht bij de handel in aandelen van hun bedrijf misbruik te hebben gemaakt van hun voorkennis over de overname en reorganisatie van Flexovit.

De rechtbank besloot de zaak aan te houden op verzoek van advocaat D. Doorenbos. Die vond de wijziging in de tenlastelegging die het openbaar ministerie ter zitting indiende zo ingrijpend, dat hij hierover eerst overleg wilde voeren met zijn clienten.

Het OM had B. eerder alleen beschuldigd van handel met voorkennis over de onderhandelingen over de overname van Flexovit. Daar kwam nu bij, dat hij ook zijn kennis over de reorganisatie van de vestiging in Zuid-Afrika heeft misbruikt. De rechtbank heeft nog geen nieuwe datum voor het strafproces vastgesteld.

Reageer op dit artikel