nieuws

Stakers verffabriek Sneek vragen begrip bij collega’s

bouwbreed Premium

sneek – De tachtig medewerkers van Akzo Nobel Coatings BV in Sneek die maandag het werk neerlegden, bezoeken vandaag met bussen collegabedrijven van de Coating Groep van Akzo in Groot Ammers, Sassenheim, Wapenveld en Breda.

Doel is volgens FNV-woordvoerder Hermen Pol de collega’s tekst en uitleg te geven en begrip te kweken voor de staking. Het einde van de staking is nog steeds niet in zicht. Volgens de vakbonden is de actiebereidheid nog steeds erg groot.

Het is nog niet duidelijk of er deze week weer overleg is tussen de Akzo-directie en de vakbonden. Eerder overleg liep op niets uit. De verffabriek ligt daardoor al drie dagen volledig plat. Een klein aantal personeelsleden is aanwezig om de veiligheid in de fabriek te waarborgen.

Het standpunt van de bonden is nog ongewijzigd. Ze eisen dat Akzo afziet van de plannen om de verffabriek in Sneek op termijn te sluiten en deels over te plaatsen naar Groot Ammers. Verder willen de bonden dat Akzo zowel de vestiging in Sneek als in Groot Ammers een eerlijke kans geeft om zelfstandig te blijven bestaan, door te investeren en uit te breiden.

Pol wil niet ingaan op de vraag wat er gebeurt als Akzo niet toegeeft. “Dat zien we volgende week wel. Voorlopig gaan we door met staken. Het is een staking voor onbepaalde tijd.”

Reageer op dit artikel