nieuws

Plan voor sanering van gasfabrieken

bouwbreed Premium

assen – Het ministerie van VROM en de provincies Friesland, Drenthe, Groningen en Overijssel maken een plan voor de sanering van de terreinen van de voormalige gasfabrieken in deze provincies. Het gaat in totaal om zo’n veertig locaties die in de periode van 2001 tot 2016 worden ontwikkeld, gesaneerd en beheerd. Het plan van aanpak moet eind volgend jaar klaar zijn.

De kosten van het plan zijn begroot op 240.000 gulden. Bij de definitieve invulling wordt voortgeborduurd op een plan van aanpak dat is gemaakt door Price Waterhouse Coopers in Amsterdam. De vier provincies werken nauw samen in dit project om straks bij de onderhandeling met VROM sterk te staan als het gaat om de grootte van de rijkssubsidie.

Reageer op dit artikel