nieuws

Partij eist bouwstop nieuwe wijk wegens munitieresten

bouwbreed Premium

hoogeveen – Raadsleden van de politieke partij Gemeente Belangen van de gemeente Hoogeveen hebben het college van B en W gevraagd voorlopig te stoppen met de ontwikkeling van de nieuw te bouwen woonwijk Erflanden in Hoogeveen.

De reden is dat een deel van de wijk is gepland op de plaats waar in de Tweede Wereldoorlog een Duitse radarpost heeft gestaan. Er wordt gevreesd dat er nog munitieresten in de grond zitten.

De voorbereidingen tot bouwrijp maken, zijn in volle gang, maar zeer tegen de zin van Gemeente Belangen. De partij heeft een onderzoek laten verrichten naar de exacte locatie van de Duitse radarpost. Naar nu blijkt had de basis een omvang van twintig hectare in plaats van zeven hectare , zoals eerst werd gedacht. De partij vreest dan ook dat er munitieresten in de grond zitten. Mogelijk zouden er zelfs blindgangers op het bouwterrein liggen. Dat risico mag niet worden genomen, vindt de partij.

Het college laat de voorbereidende werkzaamheden echter gewoon doorgaan. Men acht de kans dat er munitie in de grond zit uiterst klein.

Reageer op dit artikel