nieuws

Oude Handelskade Delfzijl wordt havenboulevard

bouwbreed Premium

delfzijl – Wethouder J. Snijder-Hazelhof van de gemeente Delfzijl geeft woensdag het startsein voor de bouw van het miljoenenproject Dokwaerdt in de havenstad.

Het project omvat de realisatie van een havenboulevard in Delfzijl. Het vervallen haventerrein aan de Oude Handelskade zal daartoe drastisch worden veranderd. De projectontwikkeling is in handen van Groningen Seaports en Heuvelman Ibis BV uit Delfzijl.

Groningen Seaports, eigenaar van drie enorme loodsen op het haventerrein, heeft samen met architectenbureau SG uit Delft en de gemeente Delfzijl een plan ontwikkeld dat voorziet in de realisatie van een horecavoorziening, een evenementenhal, winkelunits en kantoren en productieruimte. De nieuwe voorzieningen komen straks gedeeltelijk in de bestaande loodsen. De gebouwen zijn al jarenlang een doorn in het oog van vele inwoners en geven de oostelijke entree van de havenstad een vervallen indruk met weinig activiteit. Het door Harold Gabeler van SG Architecten gemaakte plan voorziet in het creeren van levendigheid op de kade, samen met een goede uitstraling van de gebouwen en het openbare gebied.

Opvallend in het project is de aanleg van een anderhalf meter hoge plint op de kade, zodat bij hoge waterstanden de gebouwen niet onderlopen.

Aannemer Lodewijk Geveke uit Haren zal het miljoenenproject uitvoeren. De oplevering staat medio 2000 gepland.

Reageer op dit artikel