nieuws

Ontwikkelaar legt zelf straten aan

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar IBC Vastgoed legt zelf de straten en de openbare ruimte aan in het Funenpark in Amsterdam-Oost. Daarna wordt het openbare gebied voor een gulden overgedragen aan de gemeente Amsterdam, die verder het beheer zal voeren.

De zelfstandige inrichting van het terrein is onderdeel van een onlangs met de gemeente afgesloten exploitatieovereenkomst. IBC Vastgoed bouwt in het Funenpark, vroeger onderdeel van een spoorwegemplacement aan de rand van de Tsaar Peterbuurt, circa 550 woningen. De Architecten Cie heeft daarvoor samen met de buurt een stedenbouwkundig plan opgesteld. Er komen 400 koop- en 150 sociale woningen en een aantal bedrijfsruimten.

Het bijzondere aan dit project is dat het gaat om particuliere grond dat door IBC Vastgoed werd verworven van de Nederlandse Spoorwegen. Er is geen sprake van het in Amsterdam gebruikelijke erfpachtcontract. IBC ontwikkelt zelf het gebied. De eigen organisatie verkoopt de woningen. De huurwoningen komen in beheer bij Stichting Lieven de Key en Woonzorg Nederland.

Reageer op dit artikel