nieuws

Onderzoek naar kans pps Brabants deel A4

bouwbreed Premium

bergen op zoom – Een speciale werkgroep gaat bekijken of de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom met privaat geld kan worden omgebouwd tot een volwaardige autosnelweg. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben besloten de werkgroep in te stellen.

De Overkoepelende Organisatie van Raadgevend Ingenieurs (ONRI) maakt deel uit van het gezelschap. Verder komen hierin onder meer vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, werkgevers, de provincies Noord-Brabant en Zeeland en belanghebbende gemeenten.

Het zal een verkennend onderzoek worden naar de mogelijkheden van publiek-private samenwerking (pps). Op dit moment ligt het tracebesluit voor het Brabantse deel van de A4 bij de Raad van State. Medio volgend jaar wordt een uitspraak verwacht. Daarna kan een definitief pps-voorstel worden gemaakt.

Reageer op dit artikel