nieuws

Nuthse aannemer is wachten beu

bouwbreed Premium

nuth – Aannemer A. Veltstra uit Nuth is het wachten op de overdracht, door de gemeente Nuth, van de voormalige basisschool De Populie’, meer dan beu. Veltstra wil het complex, gelegen in de wijk Tervoorst, verbouwen tot duikschool, bedrijfswoning, kantoor en opslagruimte.

Er is een voorlopige koopovereenkomst gesloten. De bouwvergunning is verleend. Door vier omwonenden is een bezwaarschrift ingediend. Zij vrezen geluid- en verkeeroverlast. Hierdoor is de overdracht vertraagd.

Veltstra heeft Nuth verzocht de definitieve verkoop toch gestalte te geven. B en W is akkoord met het verzoek. Er is een voorwaarde gesteld. Nuth aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid indien er geen rechtsgeldige bouwtitel ontstaat.

De aannemer is daar niet bang voor. “Ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop. Het risico van een schorsingsprocedure neem ik op de koop toe.” Hij gaat direct na de officiele overdracht van de school met de bouwwerkzaamheden beginnen. “Als het nog langer duurt, verpaupert het gebouw helemaal”, zegt Veltstra.

Reageer op dit artikel