nieuws

N11 open voor verkeer

bouwbreed Premium

Het gedeelte van de N11 tussen Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn wordt vandaag geopend. Om te voldoen aan de Wet geluidhinder is ter hoogte van Hazerswoude over een afstand van bijna twee kilometer een 2,2 meter hoog geluidsscherm geplaatst. Er is bewust voor gekozen het scherm direct langs de weg te plaatsen en niet ook nog de naastgelegen spoorlijn ‘mee te nemen’. Over deze spoorlijn van Alphen naar Leiden rijdt momenteel elk half uur een stoptrein.

De geluidsbelasting van de spoorlijn is niet zodanig dat hiervoor beschermende maatregelen nodig zijn. Daar komt bij dat om de geluidsbelasting van de weg tegen te gaan, de beschermende maatregelen zo dicht mogelijk bij de bron moeten worden genomen. Naarmate de bescherming verder weg ligt, is een hogere constructie noodzakelijk. Om dat te voorkomen, is het scherm naast de weg geplaatst.

Reageer op dit artikel