nieuws

Kunststof kozijn met klassiek schuifraam

bouwbreed Premium

augustinusga – Een aantrekkelijk alternatief, noemt directeur A. de Voogd van Europrovyl het nieuwe Authentiek Kozijn. Het bedrijf heeft sinds kort een kunststof kozijn als vervanging van het houten kozijn met schuifraam.

Het is ontwikkeld voor de renovatie van huizen uit de jaren dertig en veertig. Het aantrekkelijke zit vooral in het feit dat het Authentiek Kozijn aan het originele gevelbeeld geen afbreuk doet. Tot voor kort kon een houten kozijn met schuifraam alleen vervangen worden door het houten equivalent of standaard kunststof kozijnen.

Net als bij de vroegere houten kozijnen staat bij het nieuwe kunsstofkozijn het bovenste raam voor het onderste, dat er achterlangs omhoog geschoven wordt. Het schuifraam is echter wel vervangen door het gebruiksvriendelijke draaivalraam, als concessie aan de moderne eisen.

Het nieuwe kozijn is standaard voorzien van een aanpasbare dimensionering van de kaderprofielen, zodat het in ieder renovatieproject past. Daarnaast worden in het kozijn alle moderne technieken gebruikt, onder andere voor het hang- en sluitwerk.

Hoewel het nieuwe product pas kort op de markt is, is er veel interesse. “Vooral woningcorporaties hebben veel belangstelling”, ondervond de directeur pasgeleden op de Rotterdamse beurs View beurs in de Ahoyhallen. Twee Amsterdamse woningcorporaties zijn al van plan 140 woningen te renoveren met dit kozijn.

Voor elke opdracht worden de kozijnen speciaal op maat gemaakt bij het Friese bedrijf. “Zo werken wij al dertig jaar, want ons bedrijf is erg actief op de renovatiemarkt”, aldus De Voogd. “En renovatie betekent maatwerk.”

Europrovyl, onderdeel van de Engelse Rugby Group, ontwikkelde het kozijn in samenwerking met Kommerling, de Duitse leverancier van de profielen. De kozijnen worden geleverd onder Komo-keur.

Europrovyl, Augustinusga, telefoon (0512) 359999.

Reageer op dit artikel