nieuws

‘Klein Schiphol als kwaliteitsluchthaven’

bouwbreed Premium

den haag – Het kabinet moet zich inzetten voor de ontwikkeling van Schiphol tot ‘kwaliteitsluchthaven’: overzichtelijk, zonder congestie en met een beperkt aantal transferpassagiers. Dat zet Natuur en Milieu uiteen op de opiniepagina van deze Cobouw.

Een beperkte luchthaven met een overzichtelijke terminal, weinig congestie maar voldoende verbindingen zal zeer gewild zijn, aldus luchtvaartdeskundige ir. J. Fransen van de Stichting Natuur en Milieu. Als het aantal transferpassagiers wordt teruggedrongen, hoeft het aantal passagiers niet te groeien tot zestig miljoen, maar kan worden volstaan met het huidige volume van veertig miljoen. “Door de sterk toegenomen thuismarkt zijn transferpassagiers niet langer nodig om voldoende volume te garanderen voor de instandhouding van een effectief lijnennet”, aldus Fransen. Daarmee kan de luchthaven de Nederlandse economie een goed ‘venster op de wereld’ bieden.

Morgen besluit het kabinet hoe het verder moet met Schiphol en de luchtvaart in Nederland.

Meer over Schiphol op pagina 2.

Reageer op dit artikel