nieuws

Hornbach vestigt zich toch in Alblasserdam

bouwbreed Premium

alblasserdam – De Duitse bouwmarktgigant Hornbach vestigt zich binnen een jaar in Alblasserdam. Dit ondanks groot verzet van omliggende gemeenten als Sliedrecht en Dordrecht, die vrezen voor verlies van klanten.

Hornbach bedient zowel doe-het-zelvers als kleinere aannemers. De bouwketen heeft in Nederland al enkele vestigingen. Op bedrijventerrein Vinkenwaard-Zuid in Alblasserdam beginnen de voorbereidingen voor de bouw van de vestiging medio 2000.

Momenteel bereidt de gemeente een artikel 19-procedure voor, waardoor de bouw versneld door kan gaan. Hornbach wil 35.000 vierkante meter op het bedrijventerrein kopen: 11.000 vierkante meter winkeloppervlak, het overige deel voor parkeerplaatsen.

De totale investering bedraagt circa 25 miljoen gulden. Omliggende gemeenten zijn helemaal niet blij met de komst van de bouwgigant. Maar omdat de provincie waarschijnlijk medewerking verleent aan het bouwplan, gaat Alblasserdam door met de voorbereidingen.

Reageer op dit artikel