nieuws

Groenvoorziening

bouwbreed

Tuin en Landschap, het Vakblad voor de Groenvoorziening, maakt zich zorgen over de geringe groei van het aantal erkende hoveniers. “Ongeveer 180 hoveniers zijn, twee jaar na de oprichting, deelnemer aan de erkenningsregeling. De Stichting Erkenningsregeling Hoveniers (SEH) wil echter meer deelnemers. De aanwas stokt de laatste tijd en de organisatie slaagt er nauwelijks in meer deelnemers te werven.” Het lukte niet om via een kerstkaartenactie nieuwe leden te krijgen. Daarom is het promotiebudget van de SEH inmiddels verdubbeld. Hoe het geld wordt besteed is vooralsnog niet duidelijk.

Erkende hoveniers blijken bij het publiek sterk in de smaak te vallen. “Steeds meer consumenten kiezen voor de erkende hovenier. De hovenier met een erkenning heeft dan ook een voorsprong op de concurrentie.”

Verder in Tuin en Landschap tips voor ondernemers die een nieuwe bedrijfsruimte willen bouwen en aandacht voor onder meer tuinen in de winter, het verplanten van bomen met een kleine ‘werktuigdrager’ en een verplaatsbare haag, de zogenaamde meeneemhaag.

Tuin en Landschap, Elsevier Bedrijfsinformatie, telefoon (0314) 358358.

Reageer op dit artikel