nieuws

Geld voor rasters en wildtunnels

bouwbreed Premium

eindhoven – De overheid reserveert een half miljoen gulden voor dassentunnels, wildrasters, ecoducten en andere faunavoorzieningen op gemeentelijke wegen in Noord-Brabant en Limburg. Dat is dinsdag bekendgemaakt door het samenwerkingsverband van de provincies Noord-Brabant, Limburg en enkele ministeries.

Het zogeheten NUBL-gebied omvat Midden- en Oost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg. Nieuwe wegen hebben in de loop der jaren veel natuurgebieden doorsneden. Leefgebieden zijn versnipperd, waardoor onder dieren zoals de das veel verkeersslachtoffers vallen. Voor rijks- en provinciale wegen zijn al veel maatregelen genomen. Op gemeentelijke wegen gebeurt dat nog sporadisch. Daarom kunnen gemeenten nu tijdelijk subsidie krijgen voor voorzieningen tegen verkeersslachtoffers onder dieren. (anp)

Reageer op dit artikel