nieuws

Geen geld voor opknapbeurt ministeries

bouwbreed Premium

den haag – Een omvangrijke opknapbeurt van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag is voorlopig van de baan.

Voor de bouwplannen van architect Jo Coenen is een tekort van 230 miljoen gulden. Ook het ministerie van Financien wil niets bijdragen, aldus een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Op verzoek van de Rijksgebouwendienst deed architect Coenen studie naar de renovatie van de twee kolossale panden aan de Schedeldoekshaven. De totale kosten zijn geraamd op 950 miljoen gulden. Daarvan stellen de ministeries samen 200 miljoen beschikbaar. Verder zijn de huurinkomsten geraamd op 300 miljoen. Ook de gemeente Den Haag en een projectontwikkelaar brengen samen 220 miljoen gulden in het laatje. Voor het tekort van 230 miljoen is geen oplossing gevonden.

Werkgroep

De speciale werkgroep voor het project is inmiddels opgeheven. Daarin zaten onder meer ambtenaren van beide ministeries, de rijksgebouwendienst en de gemeente Den Haag.

De kern van Coenens ontwerp bestaat uit het toevoegen van een plein aan de Turfmarkt met ruimten voor onder meer winkels en een bioscoop.

Verder heeft hij een ingrijpende aanpassing van de bestaande gevels in zijn ontwerp opgenomen.

Reageer op dit artikel