nieuws

Elf raderen

bouwbreed Premium

Op de Champs Elysees is het nog drukker dan anders. Terwijl het winkelend publiek zich op de trottoirs van luxe etalage naar luxe etalage spoedt, ijveren enkele honderden bouwvakkers midden op wat de Fransen de ‘mooiste avenue ter wereld’ noemen.

De bouwvakkers werken op deze grauwe dagen aan de elf reuzenraderen, die hier moeten verrijzen, om het jaar 2000 met gepaste feestvreugde binnen te rollen. Het verkeer rijdt nog maar over twee maal twee rijstroken, in plaats van de gebruikelijke twee maal vijf rijbanen. Iedere nacht wordt de verkeersader volledig afgesloten omdat vrachtwagens dan een deel van het materiaal aanleveren voor de feestelijkheden.

In afwachting van het feest, kruipen de automobilisten over de Champs Elysees. Want die laten zich niet afbluffen door de enkele honderden agenten, die op iedere toegangsweg proberen de automobilisten te bewegen een andere route te kiezen.

Reageer op dit artikel