nieuws

Drie gewonden bij explosie in sloopwoning

bouwbreed Premium

dieren – Bij een gasexplosie in een slooppand aan de dr. Schaepmanstraat in Dieren zijn gisterochtend drie mannen gewond geraakt. Oorzaak van de explosie is vermoedelijk een gaskraan die open stond.

De drie slachtoffers, een 51-jarige monteur van Nuon uit Velp, en twee werknemers (48 en 26) van HWZ-leidingen uit Havelte en Noordwolde, hebben door de explosie brandwonden, breuken, snijwonden door rondvliegend glas en letsel aan de ogen opgelopen. Een van hen is gisteren nog geopereerd. Over de ernst van de verwondingen was gistermiddag nog niets bekend.

De mannen wilden rond acht uur gistermorgen in de woning gas, water en licht afsluiten om met de sloop te kunnen beginnen. De Nuon-monteur werd door de explosie enkele meters door de lucht weggeslingerd, toen hij de voordeur van de woning opende. Volgens een woordvoerster van Nuon roken de mannen bij het openen van de deur nog gas, maar konden zij niet meer wegkomen. Door de explosie is de woning, een hoekhuis in een rij van vier, ingestort. In de hele straat sprongen ruiten uit de sponningen en dakpannen van de daken. Auto’s raakten beschadigd door rondvliegend glas.

Oorzaak van de explosie is hoogstwaarschijnlijk een openstaande gaskraan. De explosie ontstond volgens de Nuon-woordvoerster doordat het opeengehoopte gas in aanraking kwam met zuurstof.

Woensdag wordt de oorzaak van de gasexplosie onderzocht door de technische recherche, de Arbeidsinspectie, Nuon en Gastec. Daarna wordt de sloop van de woning hervat.

Reageer op dit artikel