nieuws

Derde tunnelelement ligt op zijn plek

bouwbreed Premium

rotterdam – Het plaatsen van het derde element van de Beneluxtunnel bij Pernis is zonder problemen verlopen. De derde betonnen bak van 140 x 45 x 8,5 meter zakte netjes op zijn plek op de bodem van de Nieuwe Maas. Het grindbed was een dag van tevoren gestort en tot op het laatste moment met zuigers van neerslaand slib ontdaan.

Het was een opluchting voor de bouwers die bij het tweede element op een onverwacht grote aanslibbing stuitten. Daardoor bleef het element twintig centimeter te hoog steken. De toleranties stonden niet meer dan 2,5 centimeter speling toe. De tegenvaller leverde een vertraging op van drie weken.

Het is de bedoeling om voor de kerst in elk geval nog een element af te zinken. Misschien moeten de bouwers tijdens de kerst ook wel in actie komen. Het zesde en laatste tunnelelement zal hoe dan ook na de jaarwisseling worden geplaatst.

Bij het afzinken wordt de Nieuwe Maas ongeveer een dag voor scheepvaartverkeer afgesloten. De operaties vinden daarom alleen in weekeinden plaats.

Reageer op dit artikel