nieuws

Deel bouw in VS laat 2000 op zich afkomen

bouwbreed Premium

new york – Veertig procent van de Amerikaanse bouwbedrijven laat de jaarwisseling maar op zich afkomen, millenniumproblemen of niet. Dat blijkt uit een onderzoek van het Information Technology Forum in West Palm Beach in Florida.

Heeft u een noodplan voor het geval er iets misgaat? Achtendertig procent van de 926 ondervraagde bedrijven antwoordde met ‘nee’. De meeste bedrijven verwachten dat eerder iets misgaat bij de buren of bij de concurrentie.

Een aantal ondernemingen heeft uiteraard wel maatregelen genomen. Hier was men vooral bezorgd over de eigen systemen. Zestig procent meent dat daarin de meeste problemen kunnen optreden. Dertig procent vreest dat de problemen van buiten komen. Uitvallende elektriciteit, wegvallende communicatie en stagnaties in de aanvoer van bouwmaterialen.

De beheerders van gebouwen zijn voorzichtiger. Die zijn vooral bang voor schadeclaims en hebben zich daarom terdege voorbereid, volgens woordvoerster Stephanie Oppenheimer van de Building Owners and Managers Association (BOMA). “Men heeft het voorbeeld van Nicholas White voor ogen. Die bleef enkele weken geleden tijdens het weekeinde in het Rockefeller Center in New York vastzitten. Veertig uur lang. Hij diende daarop een schadeclaim in van 25 miljoen dollar. Dat wil men natuurlijk tot elke prijs voorkomen.”

Reageer op dit artikel