nieuws

Buurman moet voor herstel muur betalen

bouwbreed Premium

den haag/oegstgeest – Een inwoner van Oegstgeest gaat zijn buurman 35.000 gulden betalen als voorschot voor het herstellen van een onafgewerkte gevelmuur. Deze afspraak is gisteren tussen beide buren gemaakt tijdens een kort geding bij de Haagse rechtbank.

C. Montagne daagde zijn buurman F. Thomeer voor de rechter omdat deze na de sloop van zijn deel van een twee-onder-een-kapwoning de gevelwand niet herstelde. De buurman wilde slechts met 16.000 gulden over de brug komen. “Montagne is zelf aannemer en het afwerken kost hem hooguit enkele duizenden guldens”, zei Thomeer.

Montagne heeft de herstelkosten door een deskundige laten berekenen op bijna zestigduizend gulden. Inclusief een opslag eiste hij in het kort geding 75.000 gulden voorschot op de definitief vast te stellen schade. Na een schorsing bereikten beide buren overeenstemming over een voorschot van 35.000 gulden.

Reageer op dit artikel