nieuws

Brandbrief naar Peper over grondtransactie

bouwbreed

hengelo – De gemoederen rond de verkoop van een kavel aan de burgemeester van het Gelderse Hengelo zijn nog niet gesust. Integendeel, de Hengelose inwoner Mary Veenhuis heeft een brief op poten naar minister Peper gestuurd.

In deze brief verzoekt Veenhuis de goedkeuring door commissaris van de koningin van de grondverkoop nietig te verklaren.

Volgens Veenhuis meet het gemeentebestuur met twee maten. “Volgens de wethouder mocht er nooit op die kavel worden gebouwd en nu mag de burgemeester het wel. Dat is niet democratisch.”

Zoals eerder gemeld bestaat in het dorp commotie over de verkoop van een kavel aan de burgemeester. Ruim negenhonderd Hengeloers hebben via een handtekeningenactie laten merken dat ze het er absoluut niet eens zijn. De burgemeester zou veel te weinig betaald hebben voor het lapje grond. Hij kocht de kavel voor een afgesproken prijs van 303.000 gulden, terwijl de marktwaarde volgens taxatierapporten 575.000 gulden is.

“De burgemeester moet bij de kavelverkoop behandeld worden net als ieder ander”, vindt Mary Veenhuis.

Tegenhouden

“In het verleden dongen meer burgers naar deze unieke kavel, maar toen mocht er van het college niet gebouwd worden. En als de burgemeester nu een reele prijs betaalt voor die kavel, dan had de bevolking er nog geen problemen mee. Maar er is gesjoemeld.”

Veenhuis is verontwaardigd (“en met mij vele Hengeloers”) en probeert nu op planologische gronden de kavelverkoop tegen te houden.

Reageer op dit artikel