nieuws

Brabant ziet wat in herstel waterfronten

bouwbreed Premium

‘s-hertogenbosch – Veiligheid in het Brabantse rivierengebied kan goed samengaan met natuurontwikkeling en recreatie. Door een gecombineerde aanpak kunnen de historisch waardevolle waterfronten van de Maasstadjes en -dorpen in ere worden hersteld.

Dit staat in het Ontwikkelingsperpectief voor het Brabants rivierengebied dat in opdracht van de provincie Noord-Brabant door Arcadis Heidemij Advies is opgesteld.

Het werkdocument bevat een inventarisatie van de projecten in het rivierengebied en de mogelijke ontwikkeling van Brabantse kant van de Maas: het gedeelte van Maashees tot aan Willemstad, de Afgedamde Maas en de Boven- en Nieuwe Merwede.

De provincie gaat komend voorjaar met het ontwikkelingsperspectief de boer op. Het uiteindelijke resultaat moet een nieuw streekplan zijn.

Reageer op dit artikel