nieuws

Baldwin koopt eerste 200-tonners Kobelco

bouwbreed Premium

almere – De Britse machineverhuurder Baldwin Industrial Services heeft als eerste (buiten Japan) de nieuwe 200-tons rupskraan Kobelco 7200 in geleverd gekregen. Het gaat om drie machines, die zowel in als buiten Groot-Brittannie zullen worden ingezet.

De 7200 is een type uit de serie van vijftien rupskranen van Kobelco _ met capaciteiten van 35 tot 800 ton. Het is een compleet nieuw ontwerp, naar de populaire 150-tonner 7150, waarvan er inmiddels vierhonderd wereldwijd zijn verkocht.

De 7200 weegt ongeveer 200 ton en kan met drie verschillende gieken worden uitgerust: een zware en twee lichte. De zware giek is 64 meter lang en kan maximaal 200 ton tillen. De lichte giek met jib (knikuiteinde) meet 73,2 plus 30,5 meter en heeft een hijscapaciteit van maximaal 150 ton. De andere lichte giek, zonder jib, is 88,4 meter lang en kan 37,5 ton tillen.

De Kobelco 7200 wordt aangedreven door een 12-liter zescilinder turbodieselmotor van Mitsubishi met een vermogen van 220 kW. De 7200 is zeer laag gebouwd en daardoor stabiel. De machine is demontabel en de onderdelen zijn zo geconstrueerd dat deze in standaard containers passen. De machine kan door drie man in vier uur worden opgebouwd.

Tekentafel

Pas vier maanden geleden is de Kobelco 7200 van de tekentafel gekomen en nu al zijn er drie exemplaren van in Japan verkocht, een in Hong Kong, de drie voor Baldwin in Engeland en een in Nederland (die gaat naar H.van Oorschot Kranen BV). De Japanse fabrikant denkt twintig tot dertig van deze machines per jaar te verkopen.

De spiksplinternieuwe Kobelco 7200 van de Britse machineverhuurder Baldwin.

Reageer op dit artikel