nieuws

Adeto mag Janssen Invest passeren

bouwbreed

breda – De Brabantse beheermaatschappij Adeto die in Breda een Techno Center wil realiseren, hoeft niet in zee te gaan met Janssen Invest uit Wijchen. Zo luidt de uitspraak van de Bredase rechtbank in het kort geding dat de Gelderse projectontwikkelaar aanspande tegen Adeto. De eis tot schadevergoeding van 350.000 gulden is afgewezen.

De advocaat van Janssen Invest verdedigde het standpunt dat beide partijen het eens waren over een gezamenlijke ontwikkeling van de vier bedrijfsunits en dat Adeto onrechtmatig handelde door dit najaar een einde te maken aan de samenwerking. De rechtbank bestrijdt dat. Uit correspondentie blijkt dat Adeto in tegenstelling tot Janssen Invest met een open begroting wilde werken. Op die manier hoopte de beheersmaatschappij financiele tegenvallers gedurende het bouwtraject te voorkomen. Bovendien stelt de rechtbank dat de onderhandelingen nog niet zover waren gevorderd dat Janssen Invest erop mocht vertrouwen dat er een contract zou volgen. Adeto heeft immers steeds de voorwaarde gesteld dat ze alleen op basis van gelijkwaardigheid met Janssen wilde samenwerken, zo redeneert de rechtbank.

Reageer op dit artikel