nieuws

Aardwarmte zorgt voor warme huizen

bouwbreed Premium

wijchen – Geen centrale verwarming, maar aardwarmte zorgt voor de verwarming van 23 woningen in de Wijchense nieuwbouwwijk De Flier. Giesbers Bouw heeft deze bijzondere woningen gerealiseerd.

Door gebruik te maken van aardwarmte in combinatie met een warmtepomp in het ventilatiesysteem zorgt dit bouwproject jaarlijks voor zestien ton minder CO2-uitstoot. De woningen hebben geen aansluiting op het aardgasnet. De warmte wordt verkregen door deze uit het grondwater te halen. Warmte voor douchen wordt gehaald uit de ‘afgewerkte’ ventilatielucht.

Deze energiezuinige wijze van verwarmen levert volgens het bouwbedrijf op een aantal fronten extra wooncomfort op, zoals vloerverwarming op de begane grond en een veiliger radiatortemperatuur voor de bovenverdieping.

Het project is genomineerd als referentieproject in het Energieprestatie Praktijkboek van de Novem en BNA.

Reageer op dit artikel