nieuws

Zes steden krijgen geld voor vernieuwing

bouwbreed

den haag – Zes steden krijgen in totaal 2,2 miljoen gulden van minister Pronk van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, omdat zij hun stad op een aantrekkelijke manier vernieuwen.

Zo krijgt Breda 600.000 gulden om op het dak van een parkeergarage een plein te maken. Hengelo krijgt een half miljoen voor het Schouwburgplein, Eindhoven drie ton voor de uitbreiding van het Van Abbemuseum.

Minister Pronk heeft zijn financiele steun gisteren bekendgemaakt. Volgens hem zijn de projecten goede voorbeelden van vernieuwing van de openbare ruimte.

De andere steden die geld krijgen zijn Tilburg, Zwolle en Nijmegen. Tilburg krijgt drie ton voor het Heuvelplein, dat autovrij wordt. Voor Zwolle is 350.000 gulden gereserveerd om het stationsplein aan te pakken, terwijl Nijmegen 150.000 gulden ontvangt voor een computergestuurde fontein op het Takenhofplein.

Reageer op dit artikel