nieuws

Woningcorporaties krijgen binnen jaar arboconvenant

bouwbreed

den haag – Woningcorporaties ijveren zich voor betere werkomstandigheden. Gisteren tekenden zij met staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) een intentieverklaring voor een arboconvenant.

Voor de sector bouw en hout is het de eerste intentieverklaring; later deze maand komt in de houtbranche een soortgelijke afspraak tot stand, terwijl ook de bouw op de rol staat.

De sociale partners willen binnen een jaar tot afspraken komen over verbetering van de werkomstandigheden. Bij de woningcorporaties staan daarbij RSI (gevolgen van repeterende bewegingen) en werkdruk centraal.

Belangrijke stimulans voor de bedrijfstak is de geldelijke steun van het ministerie van Sociale Zaken voor onderzoek naar RSI, werkdruk en en een betere reintegratie van zieke werknemers. Overigens deed de Rijksuniversiteit Groningen al onderzoek naar de werkdruk bij de woningcorporaties, in opdracht van de Bouw- en Houtbond FNV. Bekeken wordt of dit een rol kan spelen bij het voorwerk voor het arboconvenant.

De sociale partners spannen zich in om binnen een jaar te komen tot een arboconvenant voor de woningcorporaties. Daarin worden tillen en OPS (organisch psychosyndroom, ook wel schildersziekte genoemd) eveneens meegenomen.

Reageer op dit artikel