nieuws

Wonen boven winkels in centrum Deventer

bouwbreed Premium

deventer – In samenwerking met de gemeente Deventer heeft woningcorporatie Woonunie een aparte nv opgericht om het wonen boven winkels in de oude binnenstad te stimuleren. De Deventer binnenstad, met vele smalle straatjes, maakt een ‘versleten’ en letterlijk uitgewoonde indruk. Vierhonderd etages staan leeg.

Getracht wordt nu appartementen in winkelpanden opnieuw bewoonbaar te maken en te verkopen of te verhuren. Door de leegstand maakt de Deventer binnenstad ’s avonds een desolate indruk. Het gaat om vier- tot vijfhonderd appartementen.

Of de appartementen worden verkocht of verhuurd, hangt af van de situatie op de huizenmarkt. De doelgroep wordt gezien als studenten, tweeverdieners en senioren. Moeilijk parkeren in nauwe binnensteden blijkt het succes van de projecten niet te hinderen.

Adviesbureau Meertens en

Steffens uit Maastricht begeleidt en ondersteunt het project. Het bureau heeft veel ervaring met het weer leefbaar maken van oude binnensteden. Vanwege het publiekrechtelijk aspect is de organisatie in een nv-vorm gegoten.

Reageer op dit artikel