nieuws

Winst Wereldhave stijgt tien procent

bouwbreed

den haag – Vastgoedbedrijf Wereldhave heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een winst geboekt van 117 miljoen gulden. Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De waarde van de vastgoedportefeuille van Wereldhave steeg over de eerste drie kwartalen met ruim 300 miljoen gulden tot 3,1 miljard. Niet alleen aan- en verkoop van onroerend goed hebben daaraan bijgedragen, maar ook herwaardering door stijging van de markt.

Wereldhave verwacht de komende tijd voor bijna 700 miljoen aan onroerend goed te ontwikkelen. Het bedrijf bouwt onroerend goed in onder meer Frankrijk, de Verenigde Staten en Nederland. Voor heel het jaar verwacht Wereldhave uit te komen op een winststijging van tussen de 7 en 12 procent. Vorig jaar boekte het bedrijf een winst van 143 miljoen gulden. (anp)

Reageer op dit artikel