nieuws

Winnaar hoofdprijs na 32 jaar bekend

bouwbreed

arnhem – Ruim 32 jaar geleden deden 65 leerlingen van de stichting Vakopleiding Bouwbedrijf mee aan een bijzondere wedstrijd. De opdracht: geef in woord of beeld een visie op de vakman in het jaar 2000. Het resultaat van de drie winnaars werd in een koker gestopt en ingemetseld in een muur van het Arnhemse stadhuis.

Op 3 januari 2000 wordt de koker, volgens afspraak, weer uit de muur gehaald. “De werkstukken worden dan opnieuw beoordeeld”, zegt een woordvoerder van Bouwradius, de huidige stichting Vakopleiding Bouwbedrijf. “Degene met de meest waarheidsgetrouwe visie krijgt vervolgens een geschenk.”

Bouwradius is ervan overtuigd dat de koker zich nog steeds in de muur van het stadhuis bevindt, ook al wordt het gebouw momenteel ingrijpend gerenoveerd.

Reageer op dit artikel