nieuws

Windindustrie pleit voor krachtiger beleid

bouwbreed Premium

delft – Een gelegenheidsverbond van 31 bedrijven, banken en instellingen die betrokken zijn bij windenergie, vindt het overheidsbeleid te vrijblijvend. Zonder betere coordinatie en centraler beleid blijft de ontwikkeling van deze vorm van duurzame energie achter. De bedrijven en instellingen pleiten in een brief aan de Tweede Kamer voor een krachtiger overheidsbeleid. Tot de ondertekenaars behoren de windmolenindustrie, banken als Rabo, ING en Triodos, energiebedrijven als Essent, Remu en Nuon, consultancybureaus, projectontwikkelaars, brancheverenigingen, belangengroepen en onderzoeksinstellingen.

Als een van de weinige landen in Europa lukt het Nederland niet de beleidsdoelen te halen. Dat komt omdat veel lagere overheden plaatsing van windmolens vertragen. De ondertekenaars willen dat de landelijke overheid gemeentes verplicht in hun bestemmingsplannen ruimte te maken voor windenergie. (anp)

Reageer op dit artikel