nieuws

Wessels zag af van koop Air Holland

bouwbreed Premium

rotterdam – Reisconcern Advanced Travel Partners (ATP) heeft op het laatste moment afgezien van de overname van het in deconfiture verkerende Air Holland. ATP is weer voor tachtig procent eigendom van Reggeborgh Beheer, het beleggingsvehikel van de familie Wessels, waarvan Volker Wessels Stevin- topman Dick Wessels weer grootaandeelhouder is.

De overige twintig procent is in handen van ATP-directeur John Jansen.

Zondagavond nog meldde de bewindvoerder van Air Holland dat er een principeakkoord lag met een Nederlandse belegger over de redding van Air Holland. De tijdsdruk bleek echter te groot om een afgewogen beslissing te kunnen nemen.

Dit gold temeer omdat Air Holland nogal dure vliegtuigen bleek te hebben. Maandagavond zei Wessels dan ook nee tegen de overname.

Voor Participatiemaatschappij Reggeborgh Beheer zit uitbreiding in de reissector er dus niet in. De familie Wessels zit via haar beleggingsvehikel wel nog met een dikke vinger in de bouw. Reggeborgh heeft een belang van 15 procent in Volker Wessels Stevin en een belang van dik 5 procent in BAM.

Samen met Volker Wessels Stevin kocht Reggeborgh het vastgoed van Fokker Aircraft op Schiphol Oost.

Reageer op dit artikel