nieuws

Wegverkeer voortaan om Etten-Leur heen

bouwbreed Premium

etten-leur – Etten-Leur neemt vanavond de rijbaan vanuit Breda van de A58 in gebruik. Gisteravond ging de rijbaan naar Breda open. De rijksweg loopt niet langer dwars door het centrum van de gemeente. Na drie jaar bouwen is de omleiding gereed.

Al in 1985 viel het besluit voor de werken. Toch duurde het nog tot 1996 voordat de 8,8 kilometer lange rondweg in uitvoering kwam. Het project kostte in totaal 190 miljoen gulden.

Etten-Leur krijgt nu de handen vrij om het centrum een opknapbeurt te geven. De oplevering daarvan volgt in 2005.

Voorlopig blijven er nog files op de A58. De komende jaren wordt namelijk nog volop verbreed en verlegd bij het knooppunt Princeville en de A16 bij Breda. Ook de aanleg van het HSL-trace en de aansluitingen daarop vanaf het Bredase station, zorgt ervoor dat de verkeersproblemen in Breda en omgeving voorlopig nog voortduren.

Reageer op dit artikel