nieuws

WBR investeert half miljard in woningen

bouwbreed Premium

rotterdam – Het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) gaat in en rond 37.000 van zijn woningen de woonkwaliteit aanzienlijk verbeteren. De komende vijf jaar steekt het WBR ruim een half miljard gulden in 450 zogenoemde straatplannen.

Het woningbedrijf vervangt onder meer keukens en sanitair en zorgt voor extra beveiliging van de huizen tegen diefstal. Binnenterreinen en tuinen worden opnieuw ingericht en portieken krijgen een nieuwe uitstraling. Ook krijgen sommige straten meer speelruimte voor kinderen of wat extra groen.

Doel van de plannen is bewoners van WBR-woningen prettiger te laten wonen. Zowel de woningen als hun directe omgeving moeten daarom worden aangepakt. Het WBR neemt de huizen en hun omgeving tegelijkertijd onder handen omdat “bewoners niet te lang in de rotzooi moeten zitten”.

Voor het eerste straatplan Boorn in Zevenkamp is gisteren het startschot gegeven. De eerste bouwkeet is geplaatst door Lee Towers, die speciaal daarvoor zijn oude beroep van kraanmachinist weer even oppakte. (anp)

Reageer op dit artikel