nieuws

Water taboe tijdens beurzen in Jaarbeurs

bouwbreed Premium

utrecht – Exposanten van twee sanitairbeurzen die in februari in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvinden, moeten het stellen zonder water. De Jaarbeurs wil met het waterverbod ieder risico op besmetting met de legionellabacterie uitsluiten.

De maatregel is genomen ondanks het feit dat het waterleidingnet van de Jaarbeurs door een onafhankelijke instantie legionellavrij is bevonden.

Volgens een woordvoerder van de Jaarbeurs is controle van het waterleidingnet mogelijk niet voldoende, omdat bij een sanitairbeurs alles om water draait.

Ook is er volgens hem sprake van terughoudendheid bij het publiek om beurzen te bezoeken waarbij water gebruikt wordt. De beurzen waarvoor het waterverbod geldt zijn de Vakbeurs voor Verwarming, Sanitair en Klimaatbeheersing en de beurs Baden in Holland.

Reageer op dit artikel