nieuws

VIB koopt Haags winkelcentrum

bouwbreed Premium

utrecht – Commercieel vastgoedbelegger VIB koopt het Haagse winkelcentrum met kantoren Het Kleine Loo van het Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven voor een bedrag van zo’n 200 miljoen euro (440 miljoen gulden). Het netto aanvangsrendement bedraagt bijna 7 procent.

Deze aankoop past in de strategie van VIB om de beleggingsportefeuille verder te concentreren binnen Europa. Beleggingen in dit werelddeel maken momenteel al 84 procent van de portefeuille uit.

Het Kleine Loo ligt in de wijk Mariahoeve. Het is eind jaren zestig gebouwd en in 1998 geheel gerenoveerd en uitgebreid. De totale oppervlakte bedraagt 8200 vierkante meter, verdeeld over 36 winkels. Boven het winkelcentrum bevindt zich 4800 vierkante meter kantoorruimte.

Reageer op dit artikel