nieuws

Verzet tegen kantoor Hopman vergeefs

bouwbreed Premium

den haag/zoetermeer – Projectontwikkelaar Hopman kan verder met het kantoor dat hij aan de Zuidweg in Zoetermeer wil ontwikkelen. De Raad van State ziet namelijk geen aanleiding voor schorsing van het bestemmingsplan dat de gemeente voor Hopman vaststelde.

Hopman bood het kantoor reeds te huur aan in de krant. Twee weken geleden diende er een door overbuurman J. Kneppers bij de Raad van State aangespannen spoedprocedure. Kneppers meent dat de nieuwbouw veel te massaal en te hoog wordt. Schaduwhinder zal het gevolg zijn, vreest hij. Ook denkt hij dat er in de omgeving onvoldoende parkeergelegenheid is om het kantoorpersoneel op te vangen.

Als de schorsing was toegewezen, had de gemeente voorlopig geen bouwvergunning kunnen verlenen. Voor de Raad van State zijn de aan- en opmerking van de overbuurman echter geen aanleiding geweest het project verder op te houden.

Reageer op dit artikel