nieuws

Verbreding A76 nog niet in zicht

bouwbreed Premium

nuth – De verbreding van de A76 tussen Kerensheide en de afslag Ten Esschen Hoensbroek is nog niet in zicht. Gedeputeerde Vestjens van Verkeer zegt dat de uitbreiding van de rijksweg met een derde rijbaan en nieuwe op- en afritten tussen Schinnen en Nuth, tot 2010 nog niet voorkomt op het MIT van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Vestjens zei dit tijdens een bijeenkomst van de VVD-afdeling Nuth. Het tijdstip waarop de verbreding wordt aangepakt is, volgens Vestjens, mede afhankelijk van de inspanning die de regio wil leveren. “Niet wat financien maar door grotere deelname aan het openbaar vervoer.”

De gedeputeerde zegt dat er voor de op- en afrit van en naar de A76 Nuth een oplossing is gevonden. Welke wil hij niet prijsgeven. Voor de op- en afrit voor Schinnen komt een tussenoplossing voor tien jaar.

Om de doorstroming van het interlokale verkeer dat nu gebruik maakt van de A76 te bevorderen, wil Vestjens met kracht de realisering van een randweg rond Parkstad aanpakken.

De eerste belangrijke stap is het vaststellen van een corridor waarin de randweg kan worden aangelegd. Het trace van de weg vloeit voor uit de mer-rapportage. Het plannen en vaststellen van deze corridor bespreekt Vestjens persoonlijk met de bestuurderen van de acht gemeenten die Parkstad vormen.

Reageer op dit artikel