nieuws

Van lekken verdacht raadslid voor rechter

bouwbreed Premium

oisterwijk – Een lid van de gemeenteraad van Oisterwijk moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. C. Denissen (Algemeen Belang) wordt ervan verdacht in december vorig jaar vertrouwelijke informatie te hebben gelekt naar de regionale pers.

Hij zou uit de school hebben geklapt over een grondaankoop van de gemeente Oisterwijk in Moergestel voor de aanleg van een nieuw bedrijventerrein. Met de koop waren enkele miljoenen guldens gemoeid. De rechtszaak dient op 11 november voor de politierechter in Breda, meldt zijn advocaat mr. J. van Os.

Volgens de Tilburgse raadsman was zijn client niet aanwezig bij de bewuste commissievergadering waar de prijs van de grondaankoop werd gemeld. Denissen ontkent de beschuldiging.

Raadsman Van Os vermoedt dat het college van burgemeester en wethouders van Oisterwijk de Moergestelnaar wil terugpakken voor eerdere kritiek. Burgemeester Y. Kortmann ontkent dat de beschuldiging iets te maken heeft met een persoonlijke vete.

Reageer op dit artikel