nieuws

Van Berkel wint Betonprijs

bouwbreed Premium

rotterdam – Architect Ben van Berkel heeft gisteravond de Betonprijs ontvangen voor zijn Mobiushuis in Bussum. In dit project zijn niet alleen de plafonds, vloeren en wanden, maar ook de vaste meubels van beton. “Een overweldigend effect”, aldus de jury.

Ook staatssecretaris Remkes van VROM toonde zich onder de indruk van het ontwerp. In zijn ogen is het een voorbeeld van wat vanuit individueel opdrachtgeverschap tot stand kan komen. “In de Nota Wonen die ik begin volgend jaar aan de Kamer zal aanbieden, krijgt dit thema een prominente plaats. De massawoningbouw is verleden tijd. De bouw zal zich moeten toeleggen op de individuele vraag en op onconventionele woningbehoeften”, vindt Remkes.

Tijdens het ‘Award Dinner’ werden gisteravond nog drie Betonprijzen uitgereikt: voor de tweede Stichtse brug, de tweede Heinenoordtunnel en de verbouwing en uitbreiding van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Op pagina 11: Mobiushuis grote winnaar Betonprijs.

Reageer op dit artikel