nieuws

Tweede fase renovatie accugebouw

bouwbreed

rotterdam – In het voormalig accuhuis van de energiecentrale in Rotterdam bouwt Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) een verzamelcentrum voor de audiovisuele en filmsector. De oplevering van het gebouw sluit aan bij de tweede fase van de herontwikkeling van de Schiecentrale.

Gemeentelijke subsidies zorgen voor een lage huurprijs per bedrijfseenheid in het gebouw nabij de Nieuwe Maas. De ligging en het uiterlijk van het gerenoveerde accuhuis geven het complex een aparte uitstraling.

De oplevering begint tegen de jaarwisseling. Een deel van de 5000 vierkante meter die in de eerste fase wordt opgeleverd, is al bezet. De tweede fase omvat 7000 vierkante meter bruto vloeroppervlak met 46 units vanaf 108 vierkante meter. De huurprijs per vierkante meter bedraagt 175 gulden per jaar.

Het 25kV-gebouw bevindt zich in een voormalig havengebied aan de rand van het centrum van Rotterdam. Hier ontstaat een nieuw woon-werkgebied onder de naam ‘Lloydkwartier’ met als centraal punt het voormalig hoofdkantoor van de Rotterdamse Lloyd.

Reageer op dit artikel