nieuws

Storingen van printers kosten bedrijven veel geld

bouwbreed Premium

Storingen van printers zijn een kostbare zaak. Een gemiddeld bedrijf verliest per jaar 11.500 euro doordat het afdrukken wordt onderbroken door storingen. In heel Europa zijn de kosten nog hoger, namelijk gemiddeld 17.000 euro per jaar.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Canon Europa. Het onderzoek is uitgevoerd door ICM Research in negentien landen bij kleine, middelgrote en grote bedrijven. Gekeken is naar de kosten van het printen en van het beheer van de printers. De onderzoekers vroegen meer dan drieduizend medewerkers naar de benadering van printen in hun organisatie. In alle landen samen kunnen medewerkers in 72 procent van de bedrijven minimaal eenmaal per maand niet printen, in Nederland is dat getal 55 procent. Het komt veel voor dat problemen met printers niet worden gerapporteerd. De periode waarin niet kan worden afgedrukt en de hinder voor andere werknemers wordt daardoor alleen nog maar groter. Volgens het onderzoek besteden de technische diensten van de organisaties gemiddeld 3,5 week per jaar aan het oplossen van problemen met printers. �Dit is een serieus probleem�, vindt Martin Trampe, managing director van Canon Nederland. �Kostenbesparing door gestroomlijnd en effectief printen is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Minder storingen leiden tot minder verspilling van papier en toner.� Volgens eerder onderzoek van Canon Europa vindt 48 procent van de bedrijven dat een efficiënt beheer van printers een bijdrage levert aan het milieu. Slechts 15 procent van de bedrijven neemt daadwerkelijk maatregelen om het milieu minder te belasten.

Optimaal Volgens Canon Europa zijn nieuwe printers efficiënter en zuiniger dan oudere modellen en veroorzaken ze minder afval. Bovendien voldoen nieuwe apparaten aan de huidige wetgeving, omdat ze geavanceerde instellingen hebben. �Canon kan bedrijven helpen efficiënt met printers om te gaan. Daarmee wordt geld bespaard en wordt aan het milieu gewerkt�, aldus Trampe. �Dat kan al door de energiebesparende mogelijkheden van printers optimaal te benutten en bijvoorbeeld altijd aan twee zijden te printen.� Helaas geeft 63 procent van de bedrijven in Europa aan geen afgebakend printbeleid te hebben. Volgens Trampe is het beter een printbeleid te ontwikkelen, te implementeren en te beheren.Veel voorkomende storingen zijn het gevolg van vastlopen van papier en het opraken van de toner. De gevolgen van de storingen zijn groter dan alleen het verlies door de storing zelf. Het ontbreken van een printbeleid of een onvoldoende printbeleid kan volgens het onderzoek leiden tot een schadepost van 82.000 euro per jaar. Voor grote bedrijven kan dat bedrag oplopen tot 695.000 euro. Het is geen toeval dat Canon het onderzoek heeft laten doen. De presentatie van het onderzoek valt samen met de introductie van de �managed services� van Canon in Europa. De leverancier kan alle multifunctionele printers bij zijn klanten in beheer nemen, zodat de bedrijven de printers makkelijker en efficiënter kunnen gebruiken.

Reageer op dit artikel