nieuws

Stad Utrecht tegen rekeningrijden

bouwbreed Premium

utrecht – Na de provincie Utrecht heeft ook de stad Utrecht zich uitgesproken tegen rekeningrijden. Een krappe meerderheid in de gemeenteraad vindt dat niet is bewezen dat rekeningrijden een effectief middel is om files te bestrijden. Ook meent ze dat het maatschappelijk draagvlak ontbreekt om de proef rond de Domstad te beginnen.

Burgemeester en wethouders van Utrecht hebben onlangs meermalen met minister Netelenbos van Verkeer over de invoering van rekeningrijden gesproken. De stad stelde daarbij wel een aantal voorwaarden.

Het is de eerste keer dat de gemeenteraad zich over deze kwestie uitspreekt. Dat gebeurde op initiatief van de VVD, die in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens de behandeling van de begroting voor het jaar 2000 met een motie van die strekking kwam.

Reageer op dit artikel