nieuws

‘Saaie keet’ blijkt poetisch plan

bouwbreed Premium

bemmel – Bij Sportclub Bemmel vonden ze het maar raar: de nieuwe voetbalkantine was ontworpen als een ‘saaie keet’ onder het mom van ‘moderne architectuur’. Misschien worden de clubleden enthousiaster nu het ontwerp provinciaal Plan van de Maand is, vanwege de ‘poetische nuancering’.

Het Gelders genootschap, adviseur op het gebied van welstandszorg, beoordeelt jaarlijks 20.000 bouwplannen. Elke maand wordt het meest opvallende idee onderscheiden. Architect Jan Pesman van het Delftse architectenbureau Cepezed hoopt dat nu de scepsis verdwijnt.

Op het clubgebouw komt een tribune, een soortgelijke hockeykantine maakt eveneens deel uit van het totaalplan. De gevels van beide rechthoekige clubgebouwen bestaan uit afwisselend open en dichte panelen van 2,40 meter lang en 3,00 meter hoog. Voor het open glas zitten vaste houten lamellen. De andere vlakken lijken op dezelfde horizontale lamellen, alleen dan gesloten.

“Het geeft een paviljoenachtige vakantiesfeer”, schetst architect Pesman. “Het gaat bij zo’n club toch om de derde helft.”

Reageer op dit artikel