nieuws

Roosendaal zet voormalige gemeentewerf in de etalage

bouwbreed

den haag/roosendaal – De voormalige gemeentewerf op het bedrijventerrein De Donk boven Wouw staat in de etalage. Gegadigden kunnen zich bij het gemeentebestuur van Roosendaal melden. Gemeentewoordvoerder J. Vergouwen vertelde dit tijdens een zitting van de Raad van State in Den Haag.

Daar werd het beroep behandeld dat M. Verdonck uit Wouw instelde tegen het nieuwe Roosendaalse bestemmingsplan ‘Spellestraat/

Wouw’. Dat heeft betrekking op een gebied ten oosten van de kern Wouw. Verdonck heeft daar eigendommen. Hij zou graag een woning bouwen, maar het gemeentebestuur weigerde voor hem een extra bouwmogelijkheid op te nemen in het nieuwe bestemmingsplan.

Gemeenteman Vergouwen verduidelijkte in Den Haag dat de gemeente daarbij blijft. De woning zou veel te dicht bij het bedrijventerrein De Donk komen te staan. De op dat bedrijventerrein gevestigde bedrijven zouden daardoor in hun uitbreidingsmogelijkheden kunnen worden geschaad. Hoe meer woonbebouwing in de buurt, hoe zwaarder immers de milieueisen. Temeer omdat het gemeentebestuur de toekomstige eigenaar van de voormalige gemeentewerf niet onnodig in z’n mogelijkheden wil beknotten, houdt de gemeente voet bij stuk.

De Raad van State hoopt over een week of zes uitspraak te doen.

Reageer op dit artikel