nieuws

Restauratiefonds

bouwbreed

Met de regelmaat van de seizoenen valt er een persbericht van het Nationaal Restauratiefonds op de deurmat. Het is najaar, dus er dwarrelt weer een binnen. En weer klaagt Meester Pieter over geld.

Ik kan me niet heugen dat voorzitter Van Vollenhoven ooit niet bedelde om geld. Sterker nog, zeg monumentenzorg en de Pavlov-reactie is: nijpende tekorten, miljoenen nodig, overheid moet over de brug komen, sloop dreigt, verval, achterstand. Een sector kortom waarin het altijd herfst is.

Sinds de regering ruim een jaar geleden enkele honderden miljoenen in de monumentenzorg heeft gepompt, is de mantra aangevuld met een kleine variatie. Er is weliswaar extra geld gekomen maar helaas, te weinig, om definitief…

O ja, het nieuws waar het om ging: de Willem III kazerne in Vlissingen is gerestaureerd. Er zitten nu woningen, ateliers, galeries in. Feest denkt u? Nee hoor, geldgebrek, bedreiging zijn de trefwoorden van het persbericht.

Reageer op dit artikel